
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer24. mars, 2025
En frisk og nydelig dessert. Perfekt etter påskens lam.
Noen dråper appelsin likør i sausen setter virkelig prikken over i’en!
4 porsjoner
Start med å legge gelatin platene i en skål med vann - de skal være helt dekket
Rør sammen eggeplommer, hvitvin og appelsinsaft
Varm opp på svak varme under omrøring til det begynner å tykne, det tar litt tid - men er verdt det
Ta så kjelen av platen og tilsett gelatin. Du må klemme godt ut vannet av de
Tilsett revet skall fra appelsin og sitron (zest) og rør godt til gelatinen er helt oppløst
Pisk kremfløten og sukker til luftig krem og bland inn i appelsin blandingen når den er avkjølt
Hell over i porsjonsformer eller en stor skål og sett i kjøleskap til dagen etter
Sausen lager du samme dag som du serverer - start med å koke opp appelsinsaft og sukker
Rør ut maizena med ca 3-4 ts kaldt vann
Dette har du deretter over i sausen så den tykner.
Avkjøles
Smak til med ønsket mengde cointreau - eller så kan du og droppe det om du ønsker det.
Helles over appelsin fromasjen ved servering, sammen med litt revet appelsinskall og gjerne litt raspet sjokolade
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer