
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. februar, 2025
En nydelig frisk og god forrett. Perfekt om du skal ha selskap eller bare har lyst på noe godt. Her er det stor fare for at noen vil slikke i seg siste rest på tallerken.
4 porsjoner
Finhakk hvitløk og chili
Knekk av nederste delen på aspargesen
Varm opp en panne med smør, ha i hvitløk, chili og asparges
La det surre i ca 2 min før du tar det av og fordeler på 4 tallerkner med 2 skinkebiter på toppen.
Del opp smøret til sausen i terninger og sett kaldt
Finhakk sjalottløk
Ha løk og hvitvin evnt eplejuice i en kjele og la det koke inn til halvparten. Dette går raskt
Tilsett fløte og la det koke inn et par minutter.
Ta kjelen av platen og begynn å tilsett smøret litt etter litt mens du hele tiden visper det inn
Sett gjerne kjelen tilbake på platen innimellom for å få litt mer varme, men den må IKKE koke - da vil den skille seg med en gang.
Smak til med salt og pepper og gjerne litt hakket persille
Et tips - tilsetter du andre urter f.eks. estragon vil sausen minne om bearnaise og passe perfekt til biffsnadder. Tilsette du gressløk og litt sitronsaft har du en perfekt saus til sommerskinke og nykål.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer