
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer9. april, 2025
Ok hva skal jeg si!!!!
Skulle bare prøvesmake og endte opp med å spise et helt hjørne tomt!
Her snakker vi middag med stor M- planen var blomkål og litt pølse - puttet på litt bacon, pasta, masse ost og bacon gull på toppen!
Om du ikke vet hva du skal ha til middag i dag - det vet du nå!
4 porsjoner
Kutt blomkål med buketter og kok i lettsaltet vann 3 minutter. Ta vare på kokevannet dette skal du bruke i sausen
Kutt bacon og pølser i biter/skiver og finhakk hvitløk og chili
Stek først pølser, deretter bacon i samme fettet. Til sist surrer du hvitløken og chilien blank. Ha alt over i en ildfast form sammen med blomkål og fersk pasta
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel - la dette surre sammen noen minutter under omrøring
Hell i melk og kokevannet mens du hele tiden visper - vi vil ikke ha brent saus!
Når sausen er tykk og har kokt noen minutter tar du den av platen og rører inn osten
Hell over formen - her kan du godt blande litt om du vil
Topp med ost og bacongull (kan fint sløyfes om du ønsker)
Stekes midt i ovn på 200 grader ca 35 minutter
La den hvile litt før du serverer.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer