
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer15. mars, 2025
Varm, deilig og mettende blomkålsuppe med nydelige kjøttboller av svin ytrefilet. En perfekt kombinasjon som det gledes å nyte.
4 porsjoner
Start med kjøttbollene. Strimle kjøttet i små biter og kutt opp grønnsaker.
Putt kjøtt og grønnsaker i en kjøttkvern evnt en kraftig foodprosessor
Tilsett egg og potetmel og smak til med krydderet.
Kok opp buljong/kraft - legg i bollene og la de trekke i 10 min. Ta de opp av kraften og legg til side
Ta vare på kraften - denne bruker du i suppe
Hakk løk i små biter og del blomkålen i buketter
Surr løken blank i smør
Ha i ca 1,5 blomkålhode, salt, fløte og og 3 dl av kraften - la alt småkoke ca 10 min
Kjøres til en fin suppe med stavmikser
Tilsett resten av kraften og blomkålbukettene - la det småkoke 6-7 minutter til blomkålen er passe mør.
Om du synes suppa er for tykk tilsetter du mer kraft.
Legg kjøttbollene i en dyp tallerken og hell suppen over.
Her er den servert med ristede kikerter, et persille dryss og godt brød.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer