
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer30. juni, 2025
Smak av sommer!
Deilige fluffy snurrer med vaniljekrem og årets jordbær.
Denne deigen er så smidig og god å jobbe med - svikter aldri. Mel og væske forhold er helt perfekt så her trenger du ikke prøve deg frem.
Dette smakte helt himmelsk, og om du ikke tror meg så kommer oppskriften her.
14 Stk
Start med vaniljekremen - ha alle ingrediensene i en kjele unntatt vaniljesukker.
Varm opp på middels varme under konstant omrøring/visping til den begynner å koke
La den småkoke noen minutter mens du hele tiden visper
Pass på, den blir fort tykk, ta vekk fra platen og visp inn vaniljesukker - avkjøles mens du visper så den ikke brenner seg i bunn.
Dekk med plast og sett til avkjøling
Bland de tørre ingrediensene til bollene i en kjøkkenmaskin
Smelt smøret og ha i melken til det blir lunkent
Hell væsken over det tørre, tilsett egget og kjør alt til en smidig deig, 10-12 minutter
Dekk til og la deigen heve 1 time
Del opp i 14 emner og rull de ut, tvinn de og snurr rundt.
Sett de på et stekebrett med bakepapir og la etterheve 1 time
Trykk ned midten på bollene og legg på vaniljekrem
Pensle med egg i kantene og strø over perlesukker
Stekes på 225 grader midt i ovn 10-15 minutter. Pass på etter 10 minutter.
Ved servering har du på jordbær skåret i skiver og et dryss melis
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKaker
Søt bakst
Brød og rundstykker