
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer1. august, 2025
Alle elsker vel en skikkelig god budapestrull eller hva?
Min favoritt (frem til nå) er å fylle den med krem og blåbær - noe som gjør at denne i vår familie bare heter blåbærkake!
Men vi elsker jo å eksperimentere litt også, så her fikk blåbærkaken en ekstra liten farge og krem - nemlig den gule eggekremen fra den populære Klo kaka vår;)
Kremen i seg selv er farlig god - og hva tror du da denne kombinasjonen ble?
Prøv den om du tør;)
1 Stk
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs ca 10 minutter, de siste 2 minuttene tilsetter du posen med pulveret vaniljesaus til koking
Smør marengsen utover et stekebrett kledd med bakepapir, bre godt utover og pass på at den er like tykk over hele
Strø mandelflarn over hele bunnen
Stekes midt mellom ovn på 180 grader 20-25 minutter. Marengsen skal være litt gyllen
Ta den ut og avkjøl litt før du snur den. Dette gjør du ved å legge et nytt flak med bakepapir over, og snur forsiktig opp ned.
Løsne forsiktig papiret som var festet til bunnen og la det ligge løst over kaken til du skal pynte den
Så lager du krem, smelt først smøret og sett til side
Bland eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele og kok opp på middels varme under omrøring til den tykner
Avkjøles
Når kremen er avkjølt visper du inn smøret - visp til alt er godt blandet
Kremen kan fint lages dagen før og settes i kjøleskap over natten, da blir den og litt enklere å jobbe med
Pisk kremfløten og vaniljesukker til en luftig krem
Smør først den gule eggekremen over bunnen, deretter vanlig krem. Pynt med bær og rull kaken sammen.
Serveres til en kopp deilig kaffe.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Lunsj
Forretter og småretter