
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. juni, 2025
En focaccia du rører sammen dagen før er gull.
Ikke trenger du kjøkkenmaskin- ikke trenger du kjevle, kun en bolle og sleiv;)
Det beste er at denne blir magisk god og luftig - så deilig å se luftboblene som bare popper opp.
Det perfekte brødet til tapas, småretter - men og til sandwich!
Fikk du lyst å teste ut? Rør den sammen nå i dag så har du en nystekt, luftig og vanvittig god focaccia i morgen.
1 Stk
Sett bollen på en vekt, mål opp mel, tilsett tørrgjær og salt. Nullstill vekten og mål opp vann, ha i oljen og bland deigen godt sammen.
Ta den siste ss med olivenolje over deigen og dekk til med plast. La den stå på benken til dagen etter
Ta en liten langpanne (32x22 cm) og hell ca 1 ss olivenolje i bunn - her bruker jeg hendene og smører den rundt kantene
Hell over deigen, dra den ut til alle kantene og la etterheve ca 1 time
Ha over olivenolje,flaksalt, rosmarin og soltørka tomater og trykk alt ned i groper med fingrene
Stekes på 220 grader midt i ovn 30-35 minutter
La den avkjøles litt i formen før du legger den over på en rist. Den blir best om den får «hvile» en times tid
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Dessert
Brød og rundstykker