
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. februar, 2025
Vårt mest populære brød!
Så mange av dere som baker dette jevnlig - og det er vi veldig glade for.
Her i huset så bakes disse ukentlig, noen ganger litt på slump utifra hva man har og ikke har….!
Har du ikke chiafrø kan de fint erstattes av havregryn, har jeg melrester av forskjellige sorter er dette brødet helt supert til å få brukt opp de.
Innimellom tilsetter jeg og litt fiberhusk - det bidrar til et mer saftig brød.
2 Stk
Bland alt det tørre i en stor bakebolle
Varm opp vannet til fingervarmt (ca 38 grader)
Bland inn honning og olje i det oppvarmede vannet
Hell det våte over i bollen med det tørre og bland godt sammen, en god tresleiv er fin å bruke.
Heves til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen over i to smurte brødformer
Etterheves 30 min
Stekes på 225 grader nest nederst i ovnen i 40 minutter
Etter 40 minutter tar du brødene ut av formen og fortsetter å steke de i 15 minutter
Avkjøles på rist
Pass på at brødene er helt avkjølt før du pakker de inn - de ligger fint på benken i mange timer.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merLunsj
Forretter og småretter
Kjøttretter
Kjøttretter