
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer21. september, 2025
Hva er vel høsten uten denne klassikeren?
Fersk suppe med sesongens beste grønnsaker - et kjøttstykke som har kokt seg mørt og nydelig, sist men ikke minst-sursøt saus, fins det egentlig noe bedre!
Jeg husker så godt søndagsmiddag hjemme da jeg var yngre - ville helst gå rett på kjøtt og saus, men en tallerken suppe måtte vi spise opp først.
Det hørtes kanskje ut som straff - men nå i dag så elsker jeg fersk suppe!
4 porsjoner
Kutt løk i biter og sellerirot i terninger
Kok opp vann og legg i kjøtt, løk og sellerirot - vannet skal dekke kjøttet. Skum av underveis og la det småkoke 2-2,5 timer. Kjøttet skal være mørt
Kutt opp kål i strimler, purre i ringer, gulrøtter i skiver og kålrot i terninger
Ta ut kjøttet og hell oppi alle de andre grønnsakene - smak til med salt og pepper og kok til grønnsakene er møre, ca 20 minutter.
Sausen lager du ved å smelte smør i en kjele.
Tilsett mel og rør godt, la det koke 1 minutt før du tilsetter 3 dl av kraften fra suppa
Smak til med eddik, sukker, salt og pepper - kok opp og fortsett å spe ut sausen med kraft til den får rett konsistens
Server først en god porsjon suppe, deretter kjøtt, kokte poteter og sursøt saus. Jeg liker å ha litt av grønnsakene fra suppa sammen med kjøttet
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Kjøttretter
Kjøttretter
Suppe