
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer1. oktober, 2025
God gammeldags ertesuppe har lang tradisjon på middagsbordet i Norge.
Erter var en billig kilde til både proteiner og kostfiber og ble derfor brukt til å lage store middager som virkelig mettet.
Svineknoken ble vel mest av alt tilsatt for å lage god smak og fylde - pluss at dette var noe som alle gårder hadde tilgjengelig.
Dette vil jeg kalle en sunn og ikke minst skikkelig bærekraftig middag.
La oss beholde denne som tradisjonsmat- ikke la den gå i glemmeboka!
4 porsjoner
Her må du starte dagen i forveien med å legge erter i bløt. De skal ligge dekket med vann i ca 12 timer
Kutt grønnsaker i passende biter.
Legg svineknoke, sellerirot og løk i en stor kjele - fyll opp med vann til alt er dekket.
Kok opp og la det småkoke 1,5-2 timer. Skum av underveis
Når det er klart og kjøttet løsner fra benet tar du knoken opp, skjærer kjøttet i biter og legger både ben og kjøtt tilbake i kraften. Nå tilsetter du også erter, kålrot, gulrøtter, stangselleri og purre - og lar alt småkoke til ertene og grønnsakene er møre.
Ta opp benet og smak til med salt og pepper
Serveres rykende varm med godt flatbrød ved siden
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Kjøttretter
Kjøttretter
Suppe