Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. oktober, 2025
Kjøttretter
Kylling, poteter og skinke i godt selskap - alt gratinert i en form med masse gode smaker.
En enkel - men veldig god middag, perfekt til hverdags men ikke feil å servere til gjester i godt lag.
Kyllingen krydrer du med det du liker best - salt, pepper er et must, karri er et forslag !
Ønsker du litt ekstra spice så bruk gjerne litt kayenne på kjøttet i tillegg.
4 porsjoner
Start med å kutte opp alt, poteter i skiver, hakk løken og finhakk chili og hvitløk. Tomater deler du i to. Kyllingen deler du i fire
Stek potetene gylne i smør med salt og pepper
Ha over løken og stek ytterligere 2 minutter
Tilsett hvitløk, chili og stangselleri og stek 1 minutt
Hell alt over i en smurt ildfast form
Krydre kyllingen med salt og pepper (andre krydder om du ønsker) og stek den i samme panne med litt smør - når den har fått litt stekeskorpe legger du den over potetene i den ildfaste formen
Hell over fløte og stek midt i ovn på 200 grader i ca 15 minutter
Ta den ut og ha over halvparten av osten, basilikumblader, tomat og skinke (skinken kan godt deles i to)
Topp med resten av osten og gratiner videre i 10-15 minutter
La hvile litt før du serverer, hvitløksbrød og en god salat smaker supert til
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Tilbehør
Dessert
Pasta