
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer4. mars, 2025
Eltefritt Grytebrød - du vet et sånt du bare slenger sammen kvelden før og voila , nybakt brød til frokost!
Favoritt brødet til alle som ikke er glad i hele korn - samtidig som det er mye «skjulte» grove melsorter.
1 Stk
Bland sammen alt det tørre i en bakebolle.
Rør inn olje og honning i kaldt vann
Bland det våte i det tørre og dekk bollen med plastfolie.
La stå på benken til dagen etter, 14-16 timer.
Dagen etter når du er klar til å bake setter du en ildfast gryte nederst i kald ovn og setter den på til 230 grader over og undervarme
La den stå til gryta og ovnen er varm
Ta ut gryta og smør den innvending med olje - og strø over hvetemel. Pass på gryta er varm
Hell deigen over i gryta og sett på lokket
Sett inn igjen nederst i ovn og la stå 40 minutter
Ta så av lokket og stek videre i 15 minutter
Tilslutt tar du brødet ut av gryta og lar det stå nederst i ovn i 10 minutter.
Avkjøles på rist
Da har du nybakt brød til helgefrokosten. Server gjerne med meierismør og brunost!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer