
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer23. juni, 2025
Hamburgerbrød - en litt grovere variant enn de helt fine.
Deigen er litt klissete og skal jobbes minimalt med, litt olje på hendene under rulling gjør susen.
Disse er òg perfekte i matpakka eller til lunsj med godt pålegg.
14 Stk
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, start med 800 g hvetemel og tilsett litt mer om nødvendig - hell oppi det våte og kjør til en smidig deig ca 10 minutter
Dekk til og la heve til dobbelt størrelse
Ha deigen ut på et melet bakebord og del i to. Rull ut til to pølser og del hver rull i 7-8 like store emner
Trill de til litt flate boller, ha gjerne litt olje på hendene
Legg de på et stekebrett med bakepapir
Etterheves 30-40 minutter
Pensle med vann og strø over sesamfrø
Stekes midt i ovn på 250 grader i 8-10 minutter. Husk at det avhenger av ovn
Avkjøles på rist
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Brød og rundstykker
Dessert