
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer2. juni, 2025
Horn fylt med deilig hjemmelaget mandelfyll.
Hornene i seg selv er kjempegode - og når du kommer deg inn og kjenner den gode mandelsmaken - da får du deg en positiv overraskelse!
Mitt tips her, kvern mandler selv med skallet så får du all smaken.
Prøv de gjerne - supre å servere når du har lyst på noe godt.
16 Stk
Start med å lage marsipan, mal mandlene enten med kvern eller i en foodprosessor
Bland inn melis og ha i eggehvite litt etter litt til du får en fast masse.
Jeg brukte 2,5 eggehvite men det kommer jo litt ann på eggets størrelse
Rull de til en pølse og del i biter - det du ikke fyller i hornene kan du fint spise - kjempegodt
Ha alt det tørre til hornene i en kjøkkenmaskin.
Smelt smøret og tilsett melken, varm opp til fingervarmt
Hell over det tørre sammen med egget og kjør til du får en smidig deig, ca 10 minutter
Del deigen i to og kjevle ut til en rund «pizza» del hver runding i 8 biter - eller pizzastykker.
Ha i marsipan øverst der den er bredest, og rull
Legg de på et stekebrett og la heve 2 timer
Pensle med sammenpisket egg og strø over valmuefrø
Stekes midt i ovn på 225 grader 8-10 minutter
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKylling
Kylling
Kaker
Kjøttretter