
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer30. mars, 2025
På jakt etter en kake med den perfekte kombinasjonen?
Hva sier du om appelsin og sjokolade!
Dette er fetter Inge sin berømte sjokoladekake.
Vet du hva det viktigste med en god sjokoladekake? Den må aldri over stekes - er du i tvil, ta den heller 2 minutter for tidlig enn for sent - ingen vil ha tørr sjokoladekake!!!
1 Kake
Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvitt
Tilsett egg - ett av gangen
Ha i melken - alt under omrøring, visping
Tilsett mel, bakepulver og kakao og bland alt godt sammen
Rasp skallet av appelsinen og press ut saften - ha det over i røren
Ha alt over i en smurt rund form (ca 25 cm) med bakepapir bunn
Stekes nederst i ovn på 175 grader ca 45 minutter - husk heller litt understekt enn overstekt
Avkjøles mens du lager krem
Smelt delfa fett på svak varme
Brekk opp kokesjokoladen i biter og ha den i det smeltede fettet
Når alt er smeltet dra kjelen fra platen og avkjøl til lunken
Pisk smør, melis, vaniljesukker og eggeplommer til en myk krem og tilsett kakao og kaffe.
Hell den nesten avkjølte sjokoladen over i kremen og bland godt
Rasp appelsinskall og press ut saften - bland dette i kremen
Bre kremen over den avkjølte kaken
Toppes med revet appelsinskall og flaksalt
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer