
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer10. mars, 2025
Fins det noe bedre enn duften av nystekte kanelsnurrer? Jeg bare spør - tror det eneste som slår den duften som siver ut i rommet når du åpner døren på stekeovn er faktisk det å sette tenna i en deilig nybakt bolle!
16 Stk
Bland alt det tørre i en bolle
Smelt smøret, tilsett melken og varm opp til fingervarmt
Hell det oppvarmede smøret og melken i bollen med det tørre
Kjøres i en kjøkkenmaskin 10-12 minutter til du har en smidig deig
Dekk til og hev i 1 time
Kjevle ut til et rektangel - du trenger ikke mye mel til utbaking, deigen er fin å jobbe med
Smør deretter smør utover leiven og strø over kanel og sukker
Brett inn til midten fra hver av langsidene
Kjevle ut igjen, her er du litt forsiktig
Kutt strimler med f.eks. en pizza skjærer
Snurr hver remse rundt og deretter rundt fingeren din til strimlen tar slutt, putt enden på strimlene under og legg bollen på et stekebrett med bakepapir
La etterheve ca 1 time
Pensle med sammenpisket egg og strø over perlesukker
Stekes midt i ovn på 225 grader 10-15 min. Steketiden avhenger av ovn så følg med etter 10 minutter
Avkjøles på rist og nytes lunken mens duften av bakst fortsatt ligger i rommet!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer