
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer1. oktober, 2025
Kjøtt i mørket eller sosekjøtt - kjært barn har mange navn.
Dette er opprinnelig en gryte laget av storfe kjøtt som kokes mørt i en kraft.
Vi hadde lyst å prøve en litt annen vri så vi lagde den med hjort - og viltkjøtt er aldri feil.
Du kan selvfølgelig bruke annet kjøtt som storfe om du ikke har hjort
4 porsjoner
Kutt kjøttet i litt store biter, hakk løken og finhakk chili og hvitløk Kutt stangselleri og gulrøtter i skiver
Knus einebær i en morter
Fres løken gylden i smør og tilsett hvitløk, chili, stangselleri, gulrøtter og knuste einebær. La alt frese sammen 1 minutt før du heller det over i en gryte
Stek kjøttet i flere omganger, godt krydret med salt og pepper og ha det over i gryta
Kok ut panna med kjøttkraften så du får med alle de gode smakene - og hell over i gryta
La den småkoke til kjøttet er mørt
Bland sammen romtemperert smør og hvetemel og jevn ut gryta med dette, ha i litt og litt av gangen og rør godt
Deretter har du i brunost, rømme og ripsgele i gryta - smak gjerne til med salt og pepper
Serveres med potetmos og ripsgele eller tyttebær
Ønsker du grønnsaker til så smaker det godt med broccoli til
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Kjøttretter
Kjøttretter
Suppe