
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer4. mai, 2025
Min favorittkake. Salte ritz kjeks med valnøtter gjør bunnen magisk god. Og den gule kremen har man bare lyst å spise med skje!
Denne er for anledningen pyntet i rødt, hvitt og blått - perfekt kake for nasjonaldagen som kommer.
Kan pyntes med nesten alt - kiwi og jordbær er supert, men alt av bær og frukt passer supert.
1 Stk
Pisk marengs av eggehviter og sukker
Knus ritz kjeks og valnøtter i en foodprosessor
Vend kjeks blandingen forsiktig inn i marengsen
Dekk en rund 24 cm form med bakepapir i bunn og hell røren oppi.
Stekes midt i ovn på 170 grader 30 minutter
La kaken avkjøles helt
Bland eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele og kok opp på middels varme til den tykner. Rør hele tiden
Når den er tykk nok setter du den til side og avkjøler helt
Smelt smøret og pisk det inn i kremen når den er helt avkjølt.
La kremen stå 10-15 minutter før du brer den over den avkjølte bunnen.
Settes kaldt - gjerne noen timer så den gule kremen stivner.
Ved servering pisker du krem av kremfløte, og brer over kaken
Pyntes med masse bær.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer