
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer5. august, 2025
Det er gøy å leke seg litt med bakst, ikke sant?
Være litt kreativ og bare ha det litt gøy!
Her har jeg brukt samme deig som jeg bruker til horn med ost og skinke - den er super til all bakst av denne typen.
Synes det er helt gull med en deig som har masse bruksområder.
Om jeg ikke klarer helt å forklare fremgangsmåten her så ser du det på Instagram.
8 Stk
Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin
Smelt smør og hell i melken, la det bli fingervarmt
Hell det smeltede smøret og melken over det tørre - sammen med egget
Kjør i maskin til du får en smidig deig, 10-12 minutter
La deigen heve under plast 1 time
Del deigen i 8 like store emner og kjevle ut til avlange rektangler
Kutt 6 remser på den ene halvdelen, jeg bruker en pizzaskjærer.
Legg på raspet ost og skinke i små biter på den hele delen
Rull sammen fra den enden som ikke er delt
Jeg brukte en spisepinne til å trykke ned - så jeg fikk et hakk i de remsene som stakk opp
Rull den sammen, pass på at du fester endene godt
Klyp sammen de stykkene som «stikker» ut
Legg på et stekebrett med bakepapir og etterhev 1 time
Pensle med sammenpisket egg og strø over sesamfrø
Stekes midt i ovn på 225 grader 10-12 minutter, husk at dette avhenger litt av ovn.
Avkjøles på rist og spises lunkne - perfekte i matpakken, tursekken eller bare på verandaen hjemme;)
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Salater
Kjøttretter