
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer22. april, 2025
Enkel og nydelig rett med masse smak. Scampi og skinke passer perfekt sammen! Bruk valgfri pasta eller lag selv om du ønsker å løfte retten enda et hakk!
Ønsker du den sterkere tilsetter du litt ekstra chili - vil du ha den svakere så bruker du mindre!
4 porsjoner
Start med å legge scampi i marinade - finhakk hvitløk og chili. Bland dette med olivenolje og legg i scampien 30 minutter.
Kok pasta som anvist
Kutt løk og paprika i biter, vårløk og purre i ringer - finhakk chili og hvitløk. Rasp ingefær - men det går og fint å finhakke den
Stek alle grønnsakene unntatt vårløken i smør/olje ca 1 minutt.
Hell over eplejuice og la dette koke inn
Tilsett vårløk og scampi - stek videre ca 1 minutt
Ha over fløte og creme fraiche. La det småkoke et par minutter.
Tilsett pasta og bland alt godt sammen
Toppes med revet skinke, parmesan og basilikum (vi brukte 5 skiver Parma, men her bruker du den du ønsker og mer om du vil)
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer