
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer28. april, 2025
En enkel gryte med fantastisk smak. Ettersom kylling er mørt kjøtt så trenger gryta ikke lang koketid - den koker i en kraft du enkelt lager av mørkt øl, solbærsirup og litt annet.
Vi lagde på bålpanna - en koselig ting å gjøre hvor både små og store kan være en del av matlagingen!
Selvfølgelig kan denne fint lages inne på komfyren òg - men tror den smaker ekstra godt utendørs!
4 porsjoner
Start med å blande alle ingrediensene til kraften. Jeg finhakker hvitløk og chili. Pepperkorn, rosmarin og einebær morter jeg sammen.
Kok opp kraften
Kutt kyllingfileten i 3-4 biter om du har lårfilet så kutter jeg bare i 2.
Ha kyllingen i kraften og la den koke under lokk ca 30 minutter
Kutt gulrøtter og purre i skiver og legg i kraften sammen med kyllingen - la det koke ytterligere 10 minutter.
Sil av kraften og legg kyllingen og grønnsakene til side. Vi fikk litt over 5 dl kraft så vi brukte alt
Hell fløte i kraften og la den koke opp. Ønsker du den tykkere sier du med maisenna. Vi brukte ca 3 ts maisenna utrørt i kaldt vann.
Ha tilbake kylling og grønnsaker og kok opp.
Knekk av nederste leddet på asparges, og kutt i 3-3 biter.Tilsett i gryta og kok til den er klar, 6-8 minutter.
Serveres med ris eller potetmos og ripsgele
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer