
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer6. juni, 2025
En populær take away rett som jeg har gjort litt om på.
Ettersom vi bor på landet har vi ikke mulighet til å få noe mat levert på døra - så vi må lage selv
Fake away som det populært blir kalt, og fordelen her er igjen at du har full kontroll på hva som er i maten din - og det smaker mye bedre.
Fikk du lyst å prøve min variant? Kanskje du vil lage din versjon med helt andre grønnsaker?
Mat er gøy når man kan eksperimentere, ikke sant!
4 porsjoner
Bland ingrediensene til marinaden
Kutt kyllingen i mindre biter og legg i marinaden - la den ligge minimum 1 time
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og sett tilside
Kutt paprika og ananas biter, finhakk hvitløk, ingefær og tørka chili
Når kyllingen er klar steker du den i olje, i flere omganger og legger tilside
Deretter steker du paprika raskt i olje - etter 1-2 minutter har du i chili, hvitløk og ingefær - la det hele steke sammen 1 minutt ca.
Ha tilbake kyllingen og hell over sausen, rør godt så alt blander seg
Retten er klar når sausen har klebet seg godt til kyllingen og grønnsakene
Ha over en neve cashew nøtter og server - gjerne med ris
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKylling
Kaker
Kjøttretter
Fisk og sjømat