
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. mars, 2025
Denne ble lagd på bålpanne her hos oss. Enkel gryte med masse gode smaker. Lammekjøttet kokte mørt og tok til seg alle smakene det skulle.
Jeg brukte fryst fårikål kjøtt av lam!
4 porsjoner
Kutt lammekjøttet i gode biter, kan godt være litt store
Finhakk hvitløk og chili, hakk løk i biter, gulrot og stangselleri i skiver
Krydre kjøttet med salt og pepper og stek i varm panne med smør. Gjerne i 3-4 omganger
Ha de over i gryte og kok ut panna med litt vann etter hver steking for å få med all smak
Deretter steker du løk, hvitløk og chili 1 minutt i smør
Ha oppi de andre grønnsakene og tomatpuré og stek 2 minutter
Hell alt over i gryta og ha over rødvin - la dette koke ned til ca halvparten
Hell over kraft og rosmarin - sett på lokk og la gryta koke til kjøttet er mørt. 1-2 timer
Om du ønsker den tykkere tilsetter du litt maisenna utrørt i kaldt vann. Prøv deg gjerne frem med litt av gangen
Server med potetmos - gjerne laget av mandelpoteter og ripsgele
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer