
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer3. september, 2025
Gammeldags lapskaus - det er norsk tradisjonsmat på sitt beste.
Mange velger seg ferdig grønnsaksblanding men hallo, det er jo bare kos å skrelle og kutte ikke sant;)
Her gjelder det å koke lenge nok til at den blir tykk - og kort nok til at grønnsakene ikke blir helt oppløst.
Men fins det noe bedre en regnfull søndag enn dette?
6 porsjoner
Skjær kjøttet i litt store terninger og brun det i små porsjoner i en varm panne med smør - krydre godt med salt og pepper.
Legg det over i en stor gryte etter hvert som det er klart
Stek løken gylden og legg over i gryta
Kutt alle grønnsakene i terninger, og purren i ringer
Tilsett alle grønnsakene - unntatt det grønne på purren, dette tilsettes de siste 30 minuttene og hell kraften over.
Kok opp og la det småkoke i ca 2 timer til kjøttet er mørt og den begynner å tykne
Snurr litt på kjelen underveis så det ikke brenner seg i bunn - unngå å røre for mye så den ikke blir «grøtete»
Smak til med salt og pepper
Serveres rykende varm med flatbrød og gjerne ripsgele eller tyttebærsyltetøy
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Kjøttretter
Kaker
Pasta