
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer8. august, 2025
Litt luksus i hverdagen må til og da er denne hvetestangen helt perfekt!
Med en superenkel vaniljekrem og litt syrlige bringebær - toppet med melis og kokosmasse.
Deigen jeg bruker til søt bakst er helt perfekt hver gang. Den trenger ikke heves før utbaking - den er enkel å jobbe med og leverer alltid;)
2 Stk
Bland alt det tørre til hvetestangen i en kjøkkenmaskin
Smelt smøret og tilsett melken, den skal såvidt være lunken
Ha alt over i bollen med det tørre sammen med egget og kjør til en smidig deig 10-15 minutter
Deigen trenger ikke å heve før utbaking - del i to like store emner og form til brød
Dekk med plast og la heve 2 timer
Mens deigen hever lager du vaniljekrem
Ha alle ingrediensene i en kjele unntatt vaniljesukker
Varm opp under omrøring på middels varme - fortsett til du synes den er tykk nok, dette går ganske raskt
Når den er tykk tar du den vekk fra platen og rører inn vaniljesukker
Avkjøles under omrøring
Bringebærsyltetøy lagde jeg enkelt ved å røre sammen bær med litt sukker - smak deg til når du synes den er søt nok
Når baksten er ferdig hevet lager du groper i brødet - jeg brukte en skje som jeg dyppet i vann (for at den ikke skulle klebe seg til deigen)
Ha avkjølt vaniljekrem på ene siden og bringebær syltetøy på den andre
Pensles med egg og stekes midt i ovn på 210 grader ca 15 minutter
Avkjøles på rist
Pyntes med melis og kokosmasse rett før servering
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merSøt bakst
Tilbehør
Fisk og sjømat
Brød og rundstykker