
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer18. juni, 2025
Bløtkake med jordbær og banan var min favoritt som liten - da gutta mine vokste opp var det dette de ville ha til bursdagen sin.
Den gangen dynket jeg kaken bare med melk - denne ble dynket med Baileys!
Komboen av disse tingene sammen smakte helt nydelig.
Noen ganger synes jeg i havet av alle flotte kaker så må den gode gamle bløtkaka få skinne litt og.
Og som svenskene sier - ingenting som slår en god gammeldags midtsommar tårta!
1 Stk
Start med å piske egg og sukker til en tykk eggedosis, eggene MÅ være romtemperert. Jeg pisker dette ca 10 minutter
Bland hvetemel og bakepulver og sikt oppi eggedosisen
Vend forsiktig inn med en slikkepott
Ha alt i en 24 cm rund smurt form med bakepapir i bunn
Stekes på 175 grader midt i ovn 30-35 minutter. Bruk gjerne en stikk og kjenn om den er gjennomstekt
La kaken avkjøles helt i formen før du tar den av, jeg liker å lage sukkerbrød dagen før
Del bunnen i to og dynk den med baileys
Pisk kremfløten med vaniljesukker til en fyldig krem
Først smører jeg et lag jordbærsyltetøy på bunnen, så et lag krem og deretter biter av banan
Dynk lokket på samme måte som bunnen og legg over.
Dekk hele kaken med krem, lag gjerne en kant med en kremsprøyte- jeg syns det ble litt fint
Kutt jordbær i biter og dekk hele lokket - kutt deretter kiwi i biter og legg litt her og der
En sommerlig og frisk bløtkake
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer