
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer23. april, 2025
Glem take away - gå for fake away!
Kylling i en klebrig «sticky» saus. Den perfekte kose maten!
Her foretrekker jeg å bruke kylling lår filet da jeg syns konsistensen er bedre. Du kan selvfølgelig fint bruke bryst om du foretrekker det.
Ønsker du å tilsette mer eller andre typer grønnsaker her så gjør gjerne det, tenker at broccoli også ville passet perfekt.
4 porsjoner
Start med å blande sammen alle ingrediensene til sausen. Hvitløk, chili og ingefær skal finhakkes - settes til side
Kutt kyllingen i mindre biter - jeg kutter hver lår filet i 4-5 biter.
Bland maisenna med vann og gni dette inn på alle kyllingbitene. Bruk hendene så er det lettere.
Hell olje i en panne så det dekker bunnen.
Stek kyllingen i oljen, ca 6-8 minutter. Ta den ut av panna og tørk vekk resten av oljen
Hell sausen over i pannen og kok under omrøring til den tykner
Kutt paprika i skiver og ha den oppi sausen - la dette koke 1-2 minutter
Kutt vårløk i ringer og tilsett dette i sausen
Ha kyllingen over i sausen og bland godt. Det er ferdig når sausen «kleber» seg til kyllingen
Serveres med ris
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKylling
Tilbehør
Kylling
Forretter og småretter