
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer12. september, 2025
Et saftig, luftig og veldig godt nanbrød.
Jeg vet jo at nan egentlig betyr brød - men det er så vanskelig å bare kalle det for nan;)
Dette brødet ble litt til og underveis, fikk plutselig så lyst på til en suppe - men var for lat til å dra i butikken!
Så her manglet det youghurt i baksten - men rømme gjorde samme nytte!
Mitt råd til deg - man må ikke alltid følge oppskrifter slavisk, mye kan byttes ut med noe man allerede har, så turen i butikken er ikke alltid nødvendig!
7 Stk
Varm opp melken til lunken og rør inn sukkeret
Bland mel, salt, tørrgjær og bakepulver i en kjøkkenmaskin
Hell i rømme, olje og melken, kjør alt til en smidig deig ca 10 minutter
La deigen heve 1,5 time
Del i 7 emner og kjevle ut til avlange stykker ca 0,5-1 cm tykkelse
Stekes i en tørr panne på høy varme - ca 1-2 minutter på hver side, du ser de begynner å blåse seg opp og får brune flekker
Avkjøles på rist
Smelt smør og hakk hvitløk - dette pensler du på brødene når de er avkjølt
Passer perfekt som dyppebrød til supper og alt av gryter
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer