
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer12. mai, 2025
En frisk og deilig kake med smak av sommer.
Bunnen er av malte hasselnøtter - men du står fritt til å velge andre typer nøtter.
En kake som virkelig smelter i munnen - og når de norske jordbærene kommer med den søteste smaken da vil jeg tro dette vil smake himmelsk!
1 Kake
Start med å male nøttene til bunnen.
Pisk eggehvite og sukker til marengs
Bland inn de malte nøttene
Stekes på 175 grader midt i ovn ca 20 minutter.
La kaken avkjøles i formen
Rens jordbærene og varm de opp i en kjele sammen med sukker og vaniljesukker - det skal ikke koke
Legg gelatinplatene i kaldt vann - pass på så vannet dekker hele platene. La de ligge i 7 minutter
Klem ut vannet fra platene og ha en og en i den varme jordbærmosen- rør godt til alle er oppløst, avkjøles
Pisk kremfløten til luftig krem og bland bærmosen forsiktig inn - litt og litt om gangen.
Helles over den avkjølte bunnen og settes kaldt til dagen etter.
Pyntes med jordbær og blåbær
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer