
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer27. mai, 2025
En av mine enkle middagsfavoritter.
Bakt torsk, ertepuré og spicy chorizopølse på toppen.
Enkle, rene og supergode smaker - og det beste, det er både raskt og enkelt å lage.
Så om du er glad i torsk med litt hot tilbehør så vil du elske denne!
4 porsjoner
Legg torsken på et fat og ha over salt på begge sider, la den ligge i 15 minutter - her bruker jeg kvernet havsalt
Pepre fisken (regner med du hadde nok salt) og legg den i en ildfast form med olivenolje i bunn
Kutt tomater i to og ha over i formen med fisken
Stekes midt i ovn på 180 grader 20 minutter
Om fisken er klar før det andre kan den fint hvile med litt folie over seg
Finhakk løken til ertepuré
Ha 2 ss smør i en kjele på middels varme og ha i løken - la den bli blank.
Tilsett ertene og rør innimellom til de er møre
Når de er klare tilsetter jeg 2 ss smør og kjører de til en glatt masse med stavmikser
Smak til med salt og pepper
Skjær chorizopølsene i små biter og stek på ganske høy varme i både smør og olje.
Når de er sprøstekt har du de over i en skål - pass på å få med all oljen, denne har masse god smak
Server torsken på en seng av ertepuré toppet med sprøstekt Chorizo og ovnsbakte tomater
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKylling
Kaker
Kjøttretter
Fisk og sjømat