
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer17. juni, 2025
En god pai servert med deilig brød og en god salat - det er lykke det!
Hver eneste gang jeg lager pai tenker jeg høyt at dette må jeg lage oftere, det er jo så godt.
Og det aller beste er jo at du kan putte alt du liker i den.
Her er det en liten vri på bunnen som jeg syns gjør det litt enklere.
4 Porsjoner
Bland sammen ingrediensene til bunnen med hendene og fordel i en paiform
Prikk med gaffel og sett hele formen i kjøleskapet 1 time.
Forstekes midt i ovn på 200 grader i 15 minutter
Kutt bacon i biter, finhakk hvitløk og chili - kutt de andre grønnsakene i passe biter
Asparges knekker jeg av det nederste leddet på og deler resten i to
Fres bacon gyllent før du tilsetter løk, hvitløk, chili, purre og stangselleri
La alt steke sammen ca 2 minutter og hell over paibunnen
Smuldre fetaosten over
Pisk sammen egg og fløte - noen runder med salt og pepperkvern
Hell over fyllet i paien
Del tomatene i to og ha over
Stek på 175 grader på nest nederste rille i ca 30 min
Ta paien ut av ovn og ha over asparges, revet parmesan og gjerne noen basilikumblader.
Sett tilbake i ovn og stek videre i 10 minutter
Servers med en god salat og gjerne et godt brød
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Kjøttretter
Forretter og småretter