
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer7. august, 2025
Dette er noe av det beste jeg vet om. Enkel mat, rene gode smaker og perfekt på denne tiden hvor jeg er litt matlei;)
Jeg kjøper frossen torskeloin og lager de hele.
Serveres med potetbåter, ertepuré og en sinnsykt god tartarsaus - fish’n chips på sitt beste.
Denne er tilberedt i stekeovn så den blir ikke fult så crispy som om du frityr steker den, men jeg er ikke så fan av frityr så dette valget er mer enn bra nok syns jeg;)
4 porsjoner
Tin fisken helt før du tilbereder den, jeg salter den ca 1 time før
Pepre fisken og dypp den først i egg, deretter i knust bacongull evnt annen panering om du ønsker
Steker den på rist med stekebrett under - 200 grader varmluft 10-15 minutter. Den skal være gyllen og du skal se/kjenne at fisken flaker seg
Ertepuré lager du både raskt og enkelt. Smelt smør i en kjele og ha i hakket løk
La det surre ca 2 min
Tilsett ertene og bland sammen
Den er ferdig når ertene er gjennomvarme - dette går ganske raskt
Kjøres til en glatt masse med stavmikser- smak til med salt og pepper og en spiseskje med godt smør er ikke feil
Serveres med potetbåter og tartarsaus - oppskrift på sausen finner du på siden vår her, bare søk tartarsaus
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merSøt bakst
Tilbehør
Fisk og sjømat
Brød og rundstykker