
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer25. mars, 2025
Panna cotta eller kokt fløte som det betyr på norsk. En god dessert som jeg synes trenger en saus med litt mer smak!
Gjerne en syrlig og jeg er kanskje litt rar men de små frøene i pasjonsfrukten gir meg et lite «kick» av å tygge på de!
4 porsjoner
Start med å legge gelatin platene i kaldt vann - vannet skal dekke hele platen
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene
Kok opp fløte, melk, sukker og vaniljestangen
Ta vekk fra plata - klem ut vannet av gelatin platene og ha de i fløte blandingen
Rør til alt er oppløst.
Sil av og hell over i porsjonsskåler. Settes kaldt over natten (minimum 4 timer)
Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innholdet.
Ha dette i en kjele med sukker og appelsinsaft
Kok opp og la alt koke 2-3 minutter
Om du ønsker å få den jevnere så kan du kjøre den med en stavmikser.
Avkjøles
Ved servering så heller du den over dessert skålene, pynter med bær og nyter en frisk og god dessert!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer