
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. mars, 2025
En klassiker du aldri blir lei. Synes ofte det er hyggeligere å lage pavlova som porsjoner - spesielt til dessert.
Når det gjelder topping er det kun fantasien som stopper deg!
Men friske bær og syrlig sitron krem er virkelig noe du bør prøve!
4 Porsjoner
Visp eggehviter og salt til det blir luftig.
Tilsett sukker litt etter litt og pisk til du har en helt stiv marengs
Vend inn bringebær eddik og maisenna
Formes, gjerne med en krem sprøyte til fire porsjonskaker
Stekes på 125 grader midt i ovn 1,5 time
Avkjøles på rist og la stå i kald ovn over natten
Vask sitronene godt, anbefaler økologiske pga smak
Riv skallet av den ene sitronen og press ut saft
Ha skall, saft,sukker og egg i en kjele
Varm opp under omrøring til den begynner å tykne, den skal ikke koke
Ta av platen og avkjøl litt for du tilsetter smøret i terninger under omrøring
Avkjøles og oppbevares på tett glass i kjøleskap
Rett før servering pisker du kremfløte og litt sukker til en luftig krem, vend inn vaniljekremen
Pynt pavlova med krem, sitronkrem og masse friske bær
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer