
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer26. mai, 2025
Er du glad i pudding?
Det er jeg, litt over middels kanskje. Her tror jeg at jeg fant en favoritt - semulepudding med rabarbra saus.
Litt syrlig og tykk saus over puddingen var helt perfekt.
Jeg er så heldig å ha masse rabarbra både hjemme og på hytta, og det jeg ikke klarer å bruke bare fryser jeg.
Så om du fikk lyst på en frisk og god dessert så har du funnet den nå!
4 porsjoner
Kok opp melk og fløte
Tilsett semulegryn mens du visper godt så det løser seg opp
La det småkoke 15-20 minutter - jeg rører ganske ofte så det ikke brenner seg i bunn
Bland sammen egg, sukker og mandelessens i en liten skål
Når puddingen er ferdig kokt ta den vekk fra platen og rør inn eggeblandingen - pass på så alt er godt blandet. Etter egget er tilsatt må den ikke koke
Fordel i skåler eller ha alt i en stor bolle - strø litt sukker på toppen så du ikke får snerk.
Settes i kjøleskapet over natten
Kutt rabarbra i små biter og ha i en kjele med jordbær, vann og sukker.
La det småkoke 15 minutter - rør av og til
Bruk stavmikser så får du med all smak. Sil av om du ønsker den helt glatt og ha sausen tilbake i kjelen
Bland potetmel med litt kaldt vann og tilsett i sausen under koking.
La den koke i 3-4 minutter
Avkjøles og er klar til å ha på desserten når den er kald.
Lag gjerne sausen dagen før og så er alt klart ved servering.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merSøt bakst
Brød og rundstykker
Kylling