
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer4. juni, 2025
Rabarbra i sesong er nydelig godt. Vi har hagen full, både hjemme og på hytta.
Elsker den syrlige smaken når den blir bakt eller kokt.
Barndomsminner er selvsagt en kopp med sukker og en stilk rabarbra - knaser i munnen og var fortsatt like surt!
Her har jeg rett og slett brukt eplekake oppskriften og hatt rabarbra istedenfor - og jeg elsker den litt syrlige smaken i en kake.
1 Kake i rund form
Pisk smør og sukker hvitt - viktig at smøret er helt romtemperert
Tilsett eggene, ett og ett av gangen
Ha i resten av ingrediensene og bland til du har en klumpfri røre
Jeg liker å kutte av noen små biter av rabarbra og blande inn i fyllet
Hell over i en 24 cm form, bakepapir i bunn og smurte kanter
Kutt rabarbra i biter/skiver og legg på toppen
Strø over kanel og sukker tilslutt
Stekes midt i ovn på 180 grader i 1 time +/-
Jeg hadde nok litt mye rabarbra på så min ble litt «kladdete» i midten men det var bare godt.
Nytes lunken med is eller krem og det lille ekstra her ble rabarbra sirup.
Rabarbra sirup lager du enkelt ved å kutte opp rabarbra i små biter
Ha rabarbra, sukker og vann i en kjele og kok opp på lav varme
La småkoke ca 30 minutter, sil av og kok opp væsken igjen - la den redusere til ca halvparten.
Oppbevares på ren (dvs kokt) flaske i kjøleskapet.
Resten av den avsilte rabarbra brukte jeg som syltetøy
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKylling
Kaker
Kjøttretter
Fisk og sjømat