
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer19. juni, 2025
Rømmegrøt er god gammel tradisjonsmat i Norge.
Vi kjenner den kanskje best sammen med spekematen til St. Hans feiringen - men den har og en fin tradisjon som middag når du kommer til fjellhytter.
Dette lager du enkelt selv - litt røring må du regne med;)
Serveres med smeltet smør som du tar av rømmen etter hvert, sukker, kanel og gjerne en spekeskinke skive til.
Så det store spørsmålet - hva drikker du til? Er du team saft eller melk?
4 porsjoner
Varm opp rømmen på medium varme til den koker opp
Tilsett melet litt etter litt under omrøring
Kok opp, fortsatt på medium varme under omrøring til den begynner å «svette» smør. Dette kan du ta av med en skje og bruke på grøten ved servering - bare ikke ta alt for mye.
Hell i melken under omrøring til du får en fin konsistens på grøten, blir den for tykk tilsetter du bare litt mer melk
La grøten småkoke et par minutter før du rører inn en liten klype salt
Serveres varm med smeltet smør, gjerne litt ekstra som kan smelte over grøten, sukker og kanel. Ekstra godt med en liten spekeskinke bit ved siden
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer