Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer28. oktober, 2025
Bakst
Ferske rundstykker formet som gresskar - litt jobb men veldig gøy å servere til frokosten eller lunsjen.
Det tar litt tid å knyte hyssingen rundt og litt tid å klippe den opp igjen etter de er stekt - et lite tips er å dyppe/gni inn hyssingen med litt matolje.
Selve rundstykkene er ganske fine - men jeg tilsatte litt kjerner, nøtter og rosiner, og de ble kjempegode.
Har du en ferdig müsli blanding kan du jo fint tilsette den!
16 Stk
Smelt smøret og hell i melken - la den bli lunken men ikke varm
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin
Ha i væsken og kjør til du får en smidig deig, 10-12 minutter. Kan hende du må tilsette litt ekstra mel
La heve 1 time, du kan la være å varme melken og la den heve lenger om du ønsker
Del i 16 emner på ca 90 gram og rull ut til boller
Knyt hyssingen rundt så de får en form som gresskar - ikke stram da de hever seg (om du lurer på hvordan vises det i video på Instagram 28/10-25)
Etterhev ca 1 time
Pensle med egg og strø over havregryn eller hakkede nøtter om du vil
Stek på 200 grader midt i ovn 13-17 minutter - følg med, alle ovner er forskjellige
La de avkjøle på rist - og stikk et hull i toppen til stilk, her kan du fint bruke f.eks. saltstenger.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Tilbehør
Dessert