
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer25. mars, 2025
Frisk, godt og vanskelig å stoppe å spise - det er kort og godt beskrivelsen som passer denne sitronterten!
Er du i tvil? Prøv gjerne og bedøm selv!
1 Kake
Vi starter med paideigen og kjører mel, smør og sukker i en foodprosessor
Når den er godt blandet har du i egget og kjører igjen til deigen har samlet seg
Trykk deigen ned i en smurt paiform og prikk med gaffel rundt hele
Sett kaldt i 30 minutter
Stekes deretter på 200 grader midt i ovn ca 15 minutter
La den avkjøle seg litt før du har på sitronkrem
Vask sitronene til kremen godt, riv skall av den ene og press sitronsaft - 1 dl sitronsaft er ca 2 hele sitroner.
Ha skall, saft, sukker, egg og maisenna i en kjele
Varm opp under omrøring til den begynner å tykne - den skal ikke koke
Ta vekk fra platen og avkjøl litt før du tilsetter kaldt smør i terninger under omrøring
Fordel sitronkremen over paibunnen og sett kaldt til dagen etter
Ha eggehviter i en mikser og tilsett litt og litt av sukkeret etterhvert, pisk til den er helt stiv.
Ha den i en sprøytepose og lag fine topper over terten - brenn tilslutt det øverste laget lett med en brenner
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer