
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer9. mai, 2025
Er du glad i sjokoladekake?
Jeg ELSKER sjokoladekake, gjerne kompakt, kald og den kan ikke være helt fersk. Den må liksom få minst et døgn på å sette seg.
Denne kaka er den beste sjokoladekaken jeg vet om - oppskrift har jeg fått fra en tidligere kollega som var dronning av kaker!
Du kan fint fryse den med krem - noe jeg ofte gjør. Deler den i stykker og fryser, så kan jeg bare hente meg et stykke når jeg får lyst på noe godt!
1 Kake
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis
Smelt smøret
Rør natron ut i kefir og la det svelle noen minutter
Bland deretter alt forsiktig inn i eggedosisen
Ha over i en smurt langpanne (30x40 cm)
Stekes midt i ovn på 200 grader i 20-30 minutter. Pass på du vil ikke ha overstekt sjokoladekake. Jeg opplever oftest at den blir perfekt i min ovn i ca 25 minutter
La kaken avkjøle seg mens du lager krem
Smelt smør
Tilsett alt unntatt eggene i smøret og rør godt.
Ha i eggene til slutt og rør til du får en klumpfri krem
Bre kremen over kaka når den er nesten helt avkjølt
Pynt med det du ønsker - jeg synes fortsatt kokosmasse smaker veldig godt til sjokolade
Oppbevares på benken.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer