
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer4. mars, 2025
En av våre mest populære kaker. Is med nøtter, kjeks og flytende karamell!
Prøv den gjerne om du tør!
1 Stk
Start med bunnen, pisk eggehviter og sukker til marengs
Knus nøtter og kjeks i en foodprosessor
Bland alle ingrediensene forsiktig sammen og vend inn i marengsen
Hell over i en form (24cm) dekket med bakepapir i bunn og stek på 175 grader nederst i ovn 30-35 minutter
La kaken avkjøles helt
Isen lager du enkelt ved å piske kremfløten til en luftig krem.
Kutt Snickers i små biter og bland den og den kondenserte melken forsiktig inn i kremen.
Ha dette over den avkjølte bunnen og sett i fryseren til dagen etter
Rør sammen sukker og vann i en kjele og varm opp på middels varme - nå skal du IKKE røre mer kun vende litt på kjelen innimellom
Kok opp så sukkeret løsner og la det koke til det blir karamell (brunt)
Pass på så det ikke brenner seg
Når den er brun nok så tilsetter du smøret - visp hele tiden til det har smeltet inn i karamellen.
Ta kjelen av platen og tilsett fløte i en tynn stråle mens du hele tiden rører.
Tilslutt tilsetter du saltet og lar den avkjøles før du har den over kaken.
Pyntes med salt karamellsaus, biter av Snickers og nøtter
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer