
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer24. mars, 2025
En frisk og sommerlig iskake. Bruk gjerne jordbær i sesong når de smaker aller best. En meget populær kake som ofte er med bort i selskaper og bursdager.
1 Stk
Bland kjeksen i en foodprosessor og kjør til en fin masse
Bland sukkeret inn i den moste kjeksen
Smelt smør og ha kjeks blandingen oppi kjelen. Bland godt sammen og pass på så det ikke blir brent
Rens jordbær og kutt de i mindre biter
Tilsett sukker og kjør alt til mos i en foodprosessor
Pisk kremen luftig, tilsett ost og bland godt før du rører inn den søte kondenserte melken og vaniljesukker.
Vend halvparten av jordbær mosen inn i kremen.
I en rund kakeform med bakepapir i bunn legger du halvparten av kjeksen
Ha deretter ca 1/4 av jordbærmosen over
Hell over isen
Deretter resten av kjeksen og resten av jordbærmosen til slutt
Sett i fryseren til dagen etter
Pyntes med friske jordbær ved servering
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer