Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer29. september, 2025
Tilbehør
Jeg elsker surkål;)
Det perfekte tilbehøret til alt av svin, kjøttkaker og medisterkaker - for ikke å snakke om pølser!
En litt morsom greie - jeg måtte faktisk bli veldig voksen, sånn ca 25-26 år før jeg likte det.
Bestemoren til Lars lagde verdens beste surkål - den var mildere enn vanlig og hun hadde alltid litt av ribbesvoren i så den fikk koke med.
Etter den gangen så spiser jeg det til alt jeg kan;)
Dette er en enkel og veldig god variant, og ønsker du litt ekstra smak til jul, så ta gjerne noen biter av svoren på ribba og legg oppi;)
Kan fint fryses i porsjoner.
1 porsjoner
Strimle kålen i tynne skiver
Ha alt i en stor kjele, kok opp og rør rundt.
La den småkoke under lokk i 30 minutter
Ta av lokket og la den småkoke til mye av vannet har fordampet, rør underveis så den ikke brenner seg i bunn
Den kan fint fryses i porsjoner, så enkelt å ta opp når du trenger det. Da varmes og tines den bare i en kjele
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Tilbehør
Dessert
Pasta