
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer25. juni, 2025
Alle har jo hørt om tilslørte bondepiker - men har du hørt om tilslørte rabarbra tøser?
Navnet ble rett og slett til da dronninga i Godtoghjemmelaga sa «det kan du jo ikke kalle den» og hva gjorde jeg da;)
Navnet skjemmer ingen og i alle fall ikke denne desserten - den har alt!
Syrligheten fra en rabarbra, sødmen fra kremen og krønsj!
4 porsjoner
Kutt rabarbra i biter og ha i en kjele sammen med sukker - dekk såvidt med vann, ca 3 dl
La det koke inn til det er tykt nok, dette kan ta alt fra 40-60 minutter
Smak til om du ønsker den søtere - jeg liker den litt syrlig
Når det er tykt nok, sett tilside og avkjøl
Hakk valnøtter til krønsjen så fin du ønsker - jeg liker litt biter så jeg finhakker ikke helt
Smelt smør i en panne og ha alle ingrediensene oppi.
La det surre i panna mens du rører til det blir gyllent - bare pass på så det ikke blir brent
Legges på en tallerken og avkjøles
Pisk krem og vaniljesukker til en luftig krem
Da kan du sette sammen desserten - legg den lagvis i et glass, topp gjerne med noen spiselige blomster til pynt og server.
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merBrød og rundstykker
Dessert
Brød og rundstykker