
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer3. mars, 2025
God gammeldags «tjukkpizza» !
Noen ganger er det bare dette man har lyst på. Mektig og godt, perfekt kosemat.
Og skulle du være så heldig å ha litt igjen - fortvil ikke den er om mulig enda bedre dagen etter!
4 porsjoner
Varm opp vannet til pizzabunnen lunkent
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til deigen er smidig - ca 10 minutter
Dekk til bakebollen og la deigen heve 1 time
Bak den ut rett i langpanne. Jeg har olje i bunn og litt på hendene så slipper den lett.
La den etterheve i panna mens du lager fyllet
Hakk løken i biter, bacon i skiver og finhakk chili og hvitløk.
Start med å steke baconet og legg det til side
Stek så kjøttet i samme panne, krydre godt med salt og pepper.
Når kjøttet er ferdig stekt har du løk, hvitløk og chili oppi - la dette steke sammen til løken blir lett blank.
Tilsett tomatpuré og bland alt godt sammen - la det gjerne steke et par minutter
Tilsett alle de andre ingrediensene og ha tilbake baconet. Smak gjerne til med mer krydder om du ønsker.
La kjøttblandingen småkoke i panna ca 30 minutter
Ha den over bunnen i langpanne - her trykker jeg til bunnen litt igjen, passer på å ta kantene opp før jeg heller over fyllet
Strø over ønsket mengde ost - gjerne av din favoritt eller bland flere. Jeg bruker Jarlsberg da det er min favoritt
Stekes på 200 grader midt i ovn 30 min.
La hvile litt før du skjærer i den.
Nytes gjerne med en god salat ved siden av
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer