
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer7. juli, 2025
Er du også glad i vårruller men ikke så veldig glad i frityr?
Da må du følge med videre;)
Husker første gang jeg spiste vårruller - da var jeg ung og skjønte ikke hvorfor dette var populært, jeg syns ikke noe om det!
Bra ting og smaker endrer seg - for nå elsker jeg det.
Sprø vårruller med masse gode smaker, bare sitte å dyppe i en skål med sweet chili saus - det er rett og slett litt lykke.
Noen synes det tar for lang tid å rulle de - jeg setter på litt musikk og velger å kose meg med det, rett og slett fordi jeg vet at resultatet blir så bra!
25 Stk
Kok nudlene som anvist, skyll de i kaldt vann og klipp de opp - vil ikke ha lange nudler i vårrullene.
Rasp gulrøtter, finstrimle kålen, finhakk løk, chili, hvitløk og sukkererter
Stek kjøttet - krydre godt med salt, pepper og gjerne Kayennepepper. Tilsett hvitløk og chili når det er nesten klart. Legg til side
Ha deretter alle grønnsakene i samme panne med litt olje og stek til det er litt mykt og detter sammen i panna
Ha tilbake kjøttet og tilsett soyasaus, oystersauce, fishsauce og sesamolje. Bland alt godt sammen
La fyllet avkjøles før du har det i arkene - ellers har de lett for å revne. Jeg liker å ha det i en sil/dørslag så det meste av stekefettet renner av
Legg et og et ark på et rent underlag. Ha på fyllet i midten (ca 2 gode ss) rull først inn fyllet fra deg, deretter inn på sidene og så ruller du resten.
Legg vårrullene på en rist med skjøten ned. Sett et stekebrett under så de kan dryppe av seg.
Pensle med litt nøytral olje
Stekes på 200 grader varmluft i ca 20 minutter - til de er sprø
Nytes umiddelbart- jeg liker å dyppe de i sweet chili saus, noen liker soyasaus. Finn det du liker best!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer