
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer6. mai, 2025
Kanskje litt drøyt å si - men jeg gjør det alikevel, dette er den beste focaccia jeg noen gang har smakt!
Litt kjerner i deigen så du får bitte litt krønsj er litt av hemmeligheten.
Den andre er toppingen - her har vi både urter, hvitløk og soltørket tomat som sammen gir deg en smakseksplosjon når du tar den første biten!
1 Brød i liten langpanne
Bland mel, kjerner, salt og tørrgjær i en bolle
Varm opp vannet til lunkent og ha i honningen
Bland det våte i det tørre og kjør i en kjøkkenmaskin ca 10 minutter
Dekk til bollen og sett til heving på et lunt sted 1,5 time
Lag toppingen mens deigen hever
Finhakk hvitløk og soltørket tomater.
Bland alle ingrediensene til toppingen i en bolle
Når deigen er ferdig hevet skal den over i en liten langpanne (30x40 cm) med litt olje i bunn
Trykk den utover og la heve 30 minutter til
Hell over toppingen og trykk den ned med fingrene så det blir små groper - pass på å fordele over hele brødet.
Stekes midt i ovn på 200 grader ca 30 minutter
Avkjøles på rist
Perfekt ved siden av salater, spekemat eller bare å mumse ferskt dyppet i aioli !
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer