
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer1. oktober, 2025
Vilt er noe av det nydeligste kjøttet jeg kan få servert. Er vokst opp med en familie med jakt og fisketradisjoner - så god mat sto det ikke på.
Jeg elsker elg, hjort, rådyr, ryper og alt som en god jeger kan komme hjem med.
Gryter med viltkjøtt er delikatesse og fest middag!
Denne gryta har jeg laget både med hjort, elg og rådyr - kan ikke si hvilken som ble favoritt da jeg synes de alle er fantastisk gode!
4 porsjoner
Skjær kjøttet i litt grove biter og krydre med salt og pepper
Skjær grønnsakene i skiver/biter og finhakk hvitløk og chili
Ha einebær, rosmarin og timian i en morter og knus alt sammen
Sopp og bacon skjæres i biter
Stek kjøttet på høy varme i smør til det får en stekeskorpe - stek det i flere omganger, vi vil ikke ha panna full. Kok ut panna mellom hver gang, dette gjør du ved å ha litt vann oppi som suger til seg all den gode smaken. Ha kjøttet over i en kjele, det samme gjør du når du koker ut panna.
Stek sjalottløk, chili og hvitløk blankt i en gryte med litt smør
Tilsett rødvin og reduser til ca halv mengde - dette går ganske fort
Stek i mellomtiden sopp og bacon (hver for seg) i en varm panne og legg tilside
Når rødvin er ferdig redusert tilsetter du alle ingrediensene i gryte unntatt grønnsaker,sopp og bacon
La det småkoke til kjøttet er mørt, det kommer litt ann på hva slags dyr du har - men sjekk underveis
Når kjøttet er mørt tilsetter du grønnsakene og kok til de er sånn du liker de, jeg liker litt tyggemotstand ikke helt myke. Husk at grønnsaker koker tregere i saus enn i vann
Tilsett tilslutt sopp og bacon, smak til med ripsgele, honning, salt og pepper.
Vi har alle litt forskjellig smak så smak til og tilsett det du synes mangler
Serveres med rosenkål, potetmos og ripsgele eller tyttebær om du foretrekker det
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Kjøttretter
Kjøttretter
Suppe