Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer21. oktober, 2025
Dessert
Hvem elsker ikke sjokoladepudding liksom;)
Har du forsøkt å lage den fra bunnen av? Jeg har prøvd flere varianter men landet tilslutt på denne.
Jeg valgte mørk kokesjokolade for smakene skyld - og det kan virkelig anbefales.
Oppskriften er enkel, veldig enkel faktisk - og er klar etter 3-4 timer i kjøleskapet.
Så om du trenger tips til en enkel dessert som garanterer at alle elsker - ja da har du den her!
4 porsjoner
Bland alt det tørre i en tykkbunnet kjele.
Tilsett melk og fløte under omrøring - først litt så du får blandet og vispet ut klumper. Deretter heller du bare i resten
Varm opp på middels varme den den tykner og småkoker. Du skal røre hele tiden
La den småkoke til den tykner ca 10-15 minutter
Når den er tykk nok tar du den av platen og tilsetter sjokolade som er knekt i biter. Rør til alt er smeltet og røren er glatt
Fordeles enten i 4 porsjonsformer eller ha alt i en stor bolle
Avkjøles og settes i kjøleskapet til dagen etter, eller minimum 3-4 timer.
Serveres med hjemmelaget vaniljesaus, oppskrift finner du her
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merKjøttretter
Tilbehør
Dessert
Pasta