
Om Godt og Hjemmelaga!
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les mer13. juli, 2025
Endelig satt den!
I mange år har jeg forsøkt meg på verdens beste fiskesuppe - og denne gangen klarte jeg det.
Mulig det var en kombinasjon av blåskjellkraft og fiskekraft eller så var det fiskevalget!
Vi gikk for breiflabb denne gangen, en helt magisk god fisk - og jeg må jo bare si at jeg elsker konsistensen.
Du kan fint bruke torsk eller annen hvit fisk, men får du tak i breiflabb så er det virkelig verdt det!
4 porsjoner
Kutt gulrøtter og asparges i tynne staver- finhakk løk, chili og hvitløk
Rens rekene og legg de til side
Kok kraft på blåskjell og fisk - dette finner du under kategorien kraft her på siden
Smelt smør, tilsett løk, hvitløk og chili. Fres blankt ca 2 minutter
Tilsett hvetemel og kok ut, dette tar ca 2 minutter og er viktig for å ikke få melsmak
Tilsett så kraften under omrøring - litt etter litt, la den gjerne tykne litt mellom hver gang
Hell i fløten og kok opp, la den så småkoke 5 minutter
Kjøres til en glatt suppe med stavmikser
Sett tilbake på platen og kok videre ca 15 minutter. Rør innimellom og pass på at den bare småkoker
Tilsett gulrot og asparges og kok i 5-8 minutter, dette avhenger av vår møre du vil ha grønnsakene.
Smak til suppen med sitron og pepper evnt salt om du ønsker det.
Når du serverer legger du fiskestykker i bunn av en dyp tallerken og heller over suppen.
Toppes med reker og blåskjell, og gjerne litt dill om du ønsker det
Dyppebrød er nesten obligatorisk her - vi serverte med nybakt focaccia og det var helt himmelsk.
Ønsker du oppskriften på brødet søker du etter «focaccia» så dukker den opp
Vi er mor og datter med en stor lidenskap for hjemmelaget mat, søte desserter og bakst. Her deler vi våre favorittoppskrifter og håper å inspirere deg til å lage god mat fra bunnen av – enkelt og uten stress.
Les merSøt bakst
Kjøttretter
Fisk og sjømat
Kraft